A kevert tésztájú édességek nagy előnye, hogy nem igényelnek nagy gyakorlatot, illetve túl sok időt, bármikor összedobhatjuk, ha valami nassolnivalóra vágyunk.
Hozzávalók 12 darabhoz:
A tésztához: 20 dkg puha vaj/margarin | 15 dkg porcukor | 3 tojás | fél csomag sütőpor | 15 dkg liszt | 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg | 1 darab körte
A krémhez: fél csomag vaníliás pudingpor | 2,5 dl körtelé | 1 darab körte | 5 dkg cukor | 3 dl hideg habtejszín | 1 teáskanál zselatinpor | 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
A díszítéshez: körtekockák | kevés őrölt szegfűszeg
1. A tésztához a puha vajat/margarint habosra keverjük a porcukorral, majd egyesével beletesszük az egész tojásokat, végül a sütőporral elkevert lisztet, a szegfűszeget és a hámozott, reszelt körtét is beleforgatjuk.
2. A muffintepsi mélyedéseit kibéleljük kapszlikkal, mindegyiket kétharmadig töltjük a masszával. 170 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük a muffinokat 16-18 perc alatt.
3. A krémhez hagyományos módon pudingot főzünk a pudingporból, körteléből, a hámozott, reszelt körtéből, a cukorból és a szegfűszegből. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a habbá vert tejszínt, illetve a fél dl hideg vízben megduzzasztott, majd (mikróban) megmelegített zselatint.
4. Csillagcsöves habzsákba töltjük a krémet, és megdíszítjük vele a muffinok tetejét. Friss körtével és szegfűszeggel díszítve tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC
SÜTÉS: 16-18 PERC
KALÓRIA: 354 KCAL/DARAB
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes
Teríték: MI2EN, Geli Fabútor Kereskedés
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2016/9. lapszámában jelent meg.