Hogy mi a jó az őszben? Például a gesztenye! Próbáljátok ki ti is Urbán Gábor címlapreceptjét a Nők Lapja Konyha 2021/10. számából!

Hozzávalók 12-14 szelethez:

A piskótához: 5 tojás | 10 dkg cukor | 2,5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | fél csomag sütőpor | 10 dkg liszt
A krémhez: 2 dl tej | 5 dkg cukor | fél csomag vaníliás pudingpor | 15 dkg vaj/margarin | 50 dkg cukrozott gesztenyemassza
A díszítéshez: 10 dkg étcsokoládé | 5 dkg étcsokoládé-forgács

1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a sárgáját, végül beleforgatjuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet.
2. A masszát kb. 30×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük, és 170 ºC-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Fontos, hogy ne süssük túl! 1-2 perc hűlés után, de még melegen feltekerjük, hagyjuk kihűlni.
3. A krémhez felforralunk 1 dl tejet a cukorral, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben feloldott vaníliás pudingporral. Kihűtjük, majd robotgéppel kihabosítjuk a puha vajjal/margarinnal. Hozzákeverünk 25 dkg reszelt gesztenyét. A maradék gesztenyéből 30 cm hosszú rudat sodrunk.
4. A kihűlt piskótát letekerjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt. Megkenjük a krémmel, és a megkent lap szélére helyezzük a gesztenyerudat. Szorosan feltekerjük, és hűtőbe tesszük dermedni legalább 2 órára.
5. Dermedés után a díszítéshez a vízgőz fölött megolvasztott étcsokoládéval bevonjuk, majd megszórjuk a csokoládéforgáccsal. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük. 

ELKÉSZÍTÉS 50 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 8-10 PERC
KALÓRIA 332 KCAL/SZELET

Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2021/10. lapszámában jelent meg.

Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.