Készülhet kelt, leveles vagy éppen sütőporos tésztából, formázhatjuk reszelt zöldségekből, egy feltétekkel megrakott lepény igazán ínycsiklandó vacsora lehet. Próbáljátok ki!
Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához: 35 dkg liszt + a nyújtáshoz | só | 1 csomag (7 g) szárított élesztő | 1 dl natúr joghurt | 2 evőkanál olívaolaj A feltéthez: 2 dl tejföl | 25 dkg túró | 1 gerezd fokhagyma | 1 evőkanál őrölt pirospaprika | só, frissen őrölt bors, csipet tört fűszerkömény | 15 dkg füstölt kolbász
1. A tésztához a lisztet keverjük össze 1 teáskanál sóval és a szárított élesztővel. Adjuk hozzá a joghurtot, olívaolajat és annyi vizet (kb. 2 dl), hogy lágy kenyértésztát kapjunk. 8-10 perc alatt dagasszuk készre a tésztát, majd letakarva kelesszük a duplájára.
2. A feltéthez a tejfölt dolgozzuk össze a túróval, a reszelt fokhagymával és a pirospaprikával. Fűszerezzük sóval, borssal, fűszerköménnyel.
3. A megkelt tésztát lisztezett felületen nyújtsuk nagy, fél cm vastagságú téglalappá, tegyük sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és kenjük rá a túrós tejfölt. Helyezzük el rajta a felkarikázott kolbászt, majd 230 ºC-ra előmelegített sütőben süssük készre kb. 15 perc alatt. Tálaláskor szórhatunk rá felkarikázott újhagymát és erős paprikát.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC + KELESZTÉS
SÜTÉS 15 PERC
KALÓRIA 655 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Vrábel Kriszta
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2021/10. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.