Borral gyakran főzünk, de sörrel valamiért ritkábban, pedig megéri kipróbálni, milyen, ha malátából készült szénsavas italban pácoljuk a húsokat, vagy főzés közben teszünk belőle az ételhez. Próbáljátok ki Tobai Róbert őszi receptjét a Nők Lapja Konyha archívumából!

Hozzávalók 4 személyre:

1,2 kg oldalas | só, bors, őrölt kömény, majoránna | 3 evőkanál ketchup | 5 dl barna sör | 3 fej vöröshagyma
A káposztasalátához: 1 darab fejes káposzta | 1 evőkanál cukor | 1 fej vöröshagyma | fél kávéskanál őrölt kömény | 2 evőkanál 10%-os ecet

1. Az oldalast kettévágjuk, egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük őrölt köménnyel és majoránnával, ketchuppal, majd ráöntjük a sört. 1-2 napig a hűtőben érleljük, majd egy magas falú tepsibe tesszük.
2. A páclevéből öntünk alá 1,5 dl-t, a cikkekre vágott vöröshagymát mellétesszük. Alufóliával lefedjük, és 120 °C-on 2 óra 15 percet sütjük. Ekkor leöntjük a levét, és fólia nélkül további 15 percet sütjük 180 °C-on.
3. A salátához a káposztát felszeleteljük, besózzuk, állni hagyjuk. 30 perc után kinyomkodjuk, majd cukrot, szeletelt hagymát, őrölt köményt és ecetet adunk hozzá. Alaposan összekeverjük, a hús mellé tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + ÉRLELÉS
SÜTÉS 2 ÓRA 30 PERC
KALÓRIA 1610 KCAL/ADAG

Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2016/10. számában jelent meg.