Recept a Nők Lapja Konyha 2021/11. számából.

Aki szereti a szaftos ételeket, ne kattintson tovább, következő receptünkben ugyanis a szaft a főszereplő! Tobai Róbert igazi hétvégi, ráérősen készülő finomságát az egész család imádni fogja, próbáljátok ki! (Figyelem, a jó szaft egyik titka a hagyma, azért kerül ilyen nagy mennyiségben a receptbe!)

Hozzávalók 4 személyre:

5 fej vöröshagyma | olaj | 4 evőkanál mustár | 1 evőkanál ketchup | 1 kg sertéscomb | 4 evőkanál méz | 1 gerezd fokhagyma | 40 dkg csiperkegomba | só, bors | 2 dl főzőtejszín

1. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a mustárt és ketchupot, együtt pirítjuk tovább pár percig.
2. A húst 4×4 cm-es kockákra vágjuk, a hagymára dobjuk, pirítjuk, míg kifehéredik. Amikor a hús elveszítette nyers színét, hozzáadjuk a mézet, a zúzott fokhagymát és a feldarabolt gombát is. Sózzuk, borsozzuk.
3. Felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, és lassú tűzön addig pároljuk, amíg a hús megpuhul (1-1,5 óra). Mindig pótoljuk az elpárolgott vizet (megvárjuk, míg elforr kb. a harmada, majd felöntjük). Ekkor beleöntjük a tejszínt, összeforraljuk. Burgonyapürével vagy főtt rizzsel is nagyon finom.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 662 KCAL/ADAG

Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes
Teríték: H&M Home

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2021/11. lapszámában jelent meg.

Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.