A galériára kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:
Mézeskalács a búra alatt, avagy címlapunk története
Egy magazin címlapját kitalálni-elkészíteni sosem egyszerű feladat, de ha a karácsonyi lapszámról, pláne a Desszertről van szó, akkor aztán nagy kihívás elé kerül a főszerkesztő és a művészeti vezető. A Desszert címlapjaival ugyanis általában egy-egy „történetet”, életérzést szeretnénk közvetíteni, esetleg megmutatni, milyen sokféle sütemény került az adott lapszámba. Az idei év kicsit más volt, mert láttam valahol egy olyan képet, ahol búra alá tették a mézeskalácsot, és onnantól fogva csak ebben tudtam gondolkodni.
Azt gondolná az ember, hogy ez pofonegyszerű feladat: sütünk egy kis mézeskalácsot, bedobjuk a búra alá, kattintunk, és már kész is. Na igen, ha valakinek véletlenül éppen van egy megfelelő szélességű és magasságú üvegbúrája, de nekünk nem volt. Legalább 20 embert megkérdeztem, de akinek akadt, az mind kicsinek bizonyult. Végigbújtam a netet, de az egyik helyen a „mezei” vásárlókat nem szolgálták ki, a másikon 4 hét lett volna a várakozási idő, ami nekünk nem fért bele. Végül az egyik fotósunk szomszédja mentette meg a helyzetet, aki lámpa-
búraként használt búráját adta kölcsön, ezúton is örök hálánk érte.
Ezután jött a mézeskalácssütés. Megrajzoltam a sablont, előtte okosan lemértem a búrát. Szép rendben kisültek a házikók, csillogtak a cukorablakok, száradt a cukormáz, várták a másnapi fotózást. Igen ám, de az egyik nagy háznál pont az ablak magasságában egy icipicit vékonyabbra nyújtottam a tésztát, plusz a tetőre jó vastag cukormáz került, ez már elég volt ahhoz, hogy amikor megemeltem, kettétört. Szerencsére volt másik, de nekem az tetszett jobban, így közel álltam a síráshoz…
A fotózáson aztán kiderült, nem ez lesz a legnagyobb problémám: a nagy ház csakis egyetlen pontra helyezve fért be a búra alá, mert ugyan lemértem, de az üveg görbületével nem számoltam (hiába na, nem véletlen, hogy bölcsészkarra jártam.) Így aztán a többi házikót is csak úgy tudtuk mellétenni, ha lefaragtunk
az egyik feléből. Órákig sakkoztunk azzal, hogy világítsuk át a cukorablakokat, mikor nem csillan be a búrán a fény, és miként érdemes szórni a műhavat, hogy látszódjanak az utcakövek.
Bízom benne, hogy a végeredmény megérte, és te is ünnepi hangulatba kerülsz, ha ránézel! Ebben próbálunk segíteni a több mint 100 vadonatúj süteményrecepttel is, melyek között karácsonyi, szilveszteri finomságok éppúgy vannak, mint téli napokra ajánlott édességek. Élményekben gazdag sütést, boldog karácsonyt és szép napokkal teli új évet kívánok neked és családodnak!
Kajári Zsófia, főszerkesztő
A Nők Lapja Konyha Desszert különszámát keressétek az újságárusoknál!
Kövessetek minket a Facebookon is, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!