Sokat halljuk mostanában az „énidő” kifejezést, és mi mélyen egyetértünk vele, hogy mindenkinek jár napi minimum 20 perc, mikor leül a fotelbe, és elkortyol egy forró, ínycsiklandóan finom italt. Tegyetek ugyanígy ti is!
Hozzávalók 4 adaghoz:
10 dkg kristálycukor | nagy csipet tengeri só | 8,5 dl tej | 10 dkg étcsokoládé | 2 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor | tejszínhab vagy pillecukor a tálaláshoz
- A cukorból világos aljú lábosban, lassan melegítve készítsünk karamellt, majd öntsük fel kb. 1,5 dl vízzel, adjuk hozzá a sót. Melegítsük, amíg a víztől megszilárdult karamell újra felolvad. Tegyünk félre a karamellből kb. 2 evőkanálnyit a tálaláshoz.
- Kevés tejben keverjük csomómentesre a kakaóport, majd adjuk a karamellhez, tegyük bele az apróra tört csokoládét és a maradék tejet. Melegítve forraljuk, amíg a csokoládé teljesen elolvad.
- Adagoljuk poharakba, tejszínhabbal/ pillecukorral tálaljuk, csurgassuk meg a félretett karamellel.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
KALÓRIA 333 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Vrábel Kriszta
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2021/11. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.