Gyors és egyszerű gasztroajándék - a Nők Lapja Konyha Desszert 2021/2. számából.

Hozzávalók 6-8 darabhoz:

20 dkg étcsokoládé | 10 dkg fehér színű pillecukor (mini vagy apró darabokra vágva) | 1-2 evőkanál karácsonyi dekorcukor | 6-8 darab fapálcika

  1. Az apró kockákra tört csokoládét vízgőz felett vagy mikróban olvasszuk meg, majd osszuk szét 6-8 darab szilikonos formába (pl. jégkocka vagy mini muffin).
  2. Állítsunk a csokoládéba 1-1 fapálcikát, helyezzük a csokoládéba a pálcika körül a pillecukorkát, szórjuk meg dekorcukorral.
  3. Szilárdulásig tegyük hűtőbe, majd az ajándékozás előtt csomagoljuk celofánba. Írjunk hozzá használati utasítást: 1-1 pálcikát 1,5 dl forró tejjel kínáljunk, ebben kevergetve olvasszuk fel a csokoládés alapot.

ELKÉSZÍTÉS 15 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA 196 KCAL/DARAB

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Desszert 2021/2. lapszámában jelent meg.
A magazint november 16-tól keressétek az újságárusoknál!