Hozzávalók 6-8 darabhoz:
20 dkg étcsokoládé | 10 dkg fehér színű pillecukor (mini vagy apró darabokra vágva) | 1-2 evőkanál karácsonyi dekorcukor | 6-8 darab fapálcika
- Az apró kockákra tört csokoládét vízgőz felett vagy mikróban olvasszuk meg, majd osszuk szét 6-8 darab szilikonos formába (pl. jégkocka vagy mini muffin).
- Állítsunk a csokoládéba 1-1 fapálcikát, helyezzük a csokoládéba a pálcika körül a pillecukorkát, szórjuk meg dekorcukorral.
- Szilárdulásig tegyük hűtőbe, majd az ajándékozás előtt csomagoljuk celofánba. Írjunk hozzá használati utasítást: 1-1 pálcikát 1,5 dl forró tejjel kínáljunk, ebben kevergetve olvasszuk fel a csokoládés alapot.
ELKÉSZÍTÉS 15 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA 196 KCAL/DARAB
Recept és fotó: Vrábel Kriszta