Hozzávalók 4 személyre:
4 darab libacomb | só, bors | 1 teáskanál majoránna | 3 gerezd fokhagyma | 4 darab piros kaliforniai paprika | 2 szál póréhagyma | 3 szál rozmaring | 3 dl száraz vörösbor | olaj
- A libacombok húsát sózzuk, borsozzuk, majoránnával és zúzott fokhagymával bedörzsöljük. 1 napig állni hagyjuk a hűtőben.
- Másnap a kaliforniai paprika húsát vastag csíkokra vágjuk, a póréhagymát pedig vastag szeletekre.
- A combokat egy magas falú tepsibe helyezzük, rozmaringgal megszórjuk, meglocsoljuk az olajjal és aláöntjük a bort. Alufóliával lefedjük, és 130 °C-ra előmelegített sütőben sütjük 2 órát. Ekkor levesszük a fóliát, az alatta lévő lé nagy részét leöntjük. A paprikát és póréhagymát alátesszük, majd 190 °C-os sütőben sütjük kb. 15 percig.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + PÁCOLÁS
SÜTÉS 2 ÓRA 15 PERC
KALÓRIA 551 KCAL/ADAG
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2017/11. lapszámában jelent meg.