Ha november, akkor libás fogások. Nagyszerű alkalom, hogy elrugaszkodjunk a megszokott csirkés ételektől és hogy ünnepibbé varázsoljuk a hétköznapi étkezéseket. Tobai Róbert fantasztikus libás finomsága a Nők Lapja Konyha archívumából.

Hozzávalók 4 személyre:

4 darab libacomb | só, bors | 1 teáskanál majoránna | 3 gerezd fokhagyma | 4 darab piros kaliforniai paprika | 2 szál póréhagyma | 3 szál rozmaring | 3 dl száraz vörösbor | olaj

  1. A libacombok húsát sózzuk, borsozzuk, majoránnával és zúzott fokhagymával bedörzsöljük. 1 napig állni hagyjuk a hűtőben.
  2. Másnap a kaliforniai paprika húsát vastag csíkokra vágjuk, a póréhagymát pedig vastag szeletekre.
  3. A combokat egy magas falú tepsibe helyezzük, rozmaringgal megszórjuk, meglocsoljuk az olajjal és aláöntjük a bort. Alufóliával lefedjük, és 130 °C-ra előmelegített sütőben sütjük 2 órát. Ekkor levesszük a fóliát, az alatta lévő lé nagy részét leöntjük. A paprikát és póréhagymát alátesszük, majd 190 °C-os sütőben sütjük kb. 15 percig.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + PÁCOLÁS
SÜTÉS 2 ÓRA 15 PERC
KALÓRIA 551 KCAL/ADAG

Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2017/11. lapszámában jelent meg.