Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg sütőtök (pucolt mennyiség) | 3 dkg vaj | 1 kis csokor friss zsálya (vagy 2 evőkanál szárított zsálya) | 1 gerezd fokhagyma | 1 dl natúr, görög joghurt | só, frissen őrölt bors
- Az apróra kockázott sütőtököt pirítsuk puhára egy teflonserpenyőben a vajon a zsályalevelekkel és a zúzott fokhagymával együtt. Itt-ott süssük egészen ropogósra, ettől finom édeskés lesz a krém.
- Ha megpuhult a tök, adjuk hozzá a joghurtot, majd villával pürésítsük össze a krémet. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítsük.
Tipp: Sűrű és krémes görög joghurtot házilag is készíthetünk. Egy tiszta konyharuhával kibélelt szűrőbe tesszük a sima joghurtot, és hagyjuk egy éjszakán át lecsöpögni.
ELKÉSZÍTÉS 15 PERC
KALÓRIA 153 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Vrábel Kriszta
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2017/11. lapszámában jelent meg.