A sajt fűszerez, a sajt lágyságot ad, a sajt besűrít, és most azt is megmutatjuk, hogy a sajt nem feltétlenül folyik ki, ha megtöltjük vele a zöldséget. Nagy Tünde receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

Hozzávalók 4 személyre:

15 dkg bulgur | 10 dkg zöldborsó | 2 csomag mozzarella (2×20 dkg) | só, frissen őrölt bors | 5 darab bazsalikomlevél | 6-8 darab paradicsom

  1. A bulgurt megfőzzük kétszeres mennyiségű sós vízben, leszűrjük, hűlni hagyjuk. A zöldborsót szintén megpároljuk, majd leszűrjük, összekeverjük a bulgurral. Beletépkedünk egy mozzarellát, sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal ízesítjük.
  2. A paradicsomok „kalapját” levágjuk, kikaparjuk a belsejét, megtöltjük a bulgurral. A tetejükre csipkedjük a másik mozzarellát, visszatesszük a „kalapot”, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Friss bazsalikomlevelekkel kínáljuk.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
SÜTÉS 30 PERC
KALÓRIA 272 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Nagy Tünde

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2017/11. lapszámában jelent meg.