Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag aszalt füge (kb. 12 dkg) | 1 dl száraz fehérbor | 1 evőkanál cukor | 30 dkg fügelekvár | 1 kávéskanál kurkuma | 1 evőkanál magos mustár | 1 kg pulykamell | só
- Az aszalt fügéket apróra felkockázzuk, a fehérborba szórjuk, a cukor hozzáadásával összeforraljuk, és hagyjuk kicsit állni. Leszűrjük, a levet eltesszük.
- A fügelekvárt összekeverjük a kurkumával és a mustárral, hozzáadjuk a felfőzött fügét.
- A pulykamellet sózzuk, vékony pengéjű késsel 5-6 helyen felszúrjuk, hogy lyukak keletkezzenek benne, majd beletöltjük a fügés tölteléket. Tepsibe tesszük a húst, a maradék lekvárral bekenjük a külsejét, és ráöntjük a bort, amiben a fügét főztük.
- Alufóliával lefedjük, és 120 ºC-ra előmelegített sütőben 140 percet sütjük. Az utolsó 10 percre levesszük a fóliát, és 170 ºC-on készre pirítjuk. Felszeletelve tálaljuk, adhatunk mellé gránátalmás rizst, burgonyapürét. Kínálhatunk mellé félbevágott, serpenyőben megpirított friss fügét is.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
SÜTÉS 140 PERC
KALÓRIA 451 KCAL/ADAG
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2021/12. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.