Villámgyors sós falat vendégváráshoz: tonhalkrémmel töltött „pogácsák”

A hozzánk érkező vendégeket illik megkínálni néhány finom falattal, és ebből a sós sütiből akkor is fognak repetázni, ha érkezés előtt már teleették magukat egy másik karácsonyi ebéden. Terei-Vigh Krisztina receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

Hozzávalók kb. 10 darabhoz:

50 dkg mirelit leveles tészta | 15 dkg natúr lében eltett tonhal (konzerv) | 2 evőkanál majonéz | 1 evőkanál kapribogyó | 1 tojássárgája a kenéshez

  1. A felengedett, kb. 1 cm vastag leveles tésztát 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a körök közepét 2 cm-es szaggatóval bevágjuk 2-3 mm mélyen (de nem szaggatjuk ki belőle!).
  2. A darabokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük a felvert tojással, és 15 perc alatt megsütjük 180 °C-ra előmelegített sütőben.
  3. A tonhalat összekeverjük a majonézzel és az aprított kapribogyóval. A kihűlt pogácsák sütés előtt megjelölt közepét egy kés segítségével kiemeljük, és az így kialakult mélyedést megtöltjük a tonhalkrémmel.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
SÜTÉS 15 PERC
KALÓRIA 234 KCAL/DARAB

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018/12. lapszámában jelent meg.