Hozzávalók kb. 10 darabhoz:
50 dkg mirelit leveles tészta | 15 dkg natúr lében eltett tonhal (konzerv) | 2 evőkanál majonéz | 1 evőkanál kapribogyó | 1 tojássárgája a kenéshez
- A felengedett, kb. 1 cm vastag leveles tésztát 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a körök közepét 2 cm-es szaggatóval bevágjuk 2-3 mm mélyen (de nem szaggatjuk ki belőle!).
- A darabokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük a felvert tojással, és 15 perc alatt megsütjük 180 °C-ra előmelegített sütőben.
- A tonhalat összekeverjük a majonézzel és az aprított kapribogyóval. A kihűlt pogácsák sütés előtt megjelölt közepét egy kés segítségével kiemeljük, és az így kialakult mélyedést megtöltjük a tonhalkrémmel.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
SÜTÉS 15 PERC
KALÓRIA 234 KCAL/DARAB
Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018/12. lapszámában jelent meg.