Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg szélesmetélt| olívaolaj| 1 evőkanál vaj | 1 közepes fej lila hagyma | 1 gerezd fokhagyma | 1 kávéskanál szárított oregánó | só, bors | 50 dkg darált marhahús (vagy sertéshús) | 5-6 dl paradicsomszósz| 20 dkg shitake gomba | 10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
- A tésztát lobogva forró vízben fogkeményre (al dente) főzzük. Leszűrjük, meglocsoljuk olajjal, hogy ne tapadjon össze a tálalásig.
- Egy vastagabb falú serpenyőben a vaj és a 2 evőkanál olívaolaj keverékén megpirítjuk a finomra vágott lila hagymát, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a fűszereket is. Belekeverjük a darált húst, majd ha kifehéredett, ráöntjük a paradicsomszószt. Főzzük kb. 10 percig.
- A gombát alaposan megmossuk, levágjuk a tönk alsó fél centiméterét, majd felezzük, negyedeljük. A raguhoz adjuk, sózzuk, borsozzuk. Az aszalt paradicsomokat is félbevágjuk, szintén a raguba keverjük. 3-4 perc alatt összeforraljuk. A tésztát tányérokba halmozzuk, mindegyikre teszünk a bolognai szószos raguból.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
KALÓRIA 737 KCAL/ADAG
Recept: Hernyák Tomi
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes
Teríték: H&M Home
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018/12. lapszámában jelent meg.