Hozzávalók:
1 adag pizzatészta | 1 csokor snidling | 1-1 evőkanál szárított bazsalikom és kakukkfű | 1 tojás a kenéshez
A sajtmártáshoz: 1 kis fej vöröshagyma | 2 evőkanál olívaolaj | 1 evőkanál fűszerpaprika| 1 gerezd fokhagyma | 1 evőkanál liszt | 2 dl főzőtejszín | 10 dkg tömlős krémsajt | 10 dkg cheddar sajt | 1 kisebb friss csilipaprika, aprítva
- A pizzatésztát készítsük el az alaprecept szerint, a zöldfűszereket és a finomra vágott snidlinget adjuk a liszthez, így kezdjük dagasztani.
- A megkelt tésztát vágjuk 30 egyforma kis darabra, formázzunk belőlük gömböket, majd helyezzük őket sütőpapírral bélelt sütőlemezre, kis távolságra egymástól úgy, hogy a közepén kihagyunk egy nagyobb kört (lásd a képen).
- Kenjük meg a felvert tojással, hagyjuk kelni 30 percet. Süssük készre 230 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt.
- A sajtmártáshoz dinszteljük puhára a finomra reszelt vöröshagymát az olívaolajon. Adjuk hozzá a pirospaprikát, a zúzott fokhagymát, pirítsuk meg finoman, majd szórjuk rá a lisztet, keverjük el. Öntsük fel fokozatosan a tejszínnel, keverjük csomómentesre. Adjuk hozzá a tömlős és a lereszelt cheddar sajtot, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük aprított csilivel.
- A mártogatóst helyezzük a pizzagolyók között hagyott körbe, így tálaljuk
ELKÉSZÍTÉS 40 PERC + A TÉSZTA ELKÉSZÍTÉSE, KELESZTÉSE
SÜTÉS 15 PERC
KALÓRIA 4182 KCAL/EGÉSZ ADAG
Recept és fotó: Vrábel Kriszta
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018/12. lapszámában jelent meg.