Szatmári Feri gyorsan és könnyen elkészíthető vacsorát alkotott Valentin-napra, mely tele van afrodiziákum alapanyagokkal, a mustártól a petrezselymen át a kacsamellig. (Az adagok ezúttal is a megszokott 4 személyre szólnak, de természetesen nyugodtan felezhetők, ha kettesben vacsoráznánk.)
Hozzávalók 4 személyre:
4 darab pecsenyekacsamell | só, frissen őrölt bors | 50 dkg spagetti | 1 evőkanál magos mustár | 3 dl 20%-os főzőtejszín | néhány szál friss petrezselyem
- A kacsamell bőrét éles késsel irdaljuk be, vigyázva arra, hogy a húst ne vágjuk meg. Mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk.
- A sütőt melegítsük elő 190 ºC-ra. A húst tegyük bőrös felével lefelé sütőálló, tapadásmentes serpenyőbe, és közepes fokozaton süssük ropogósra-pirosra a bőrét 8-10 perc alatt. Fordítsuk meg, így is pirítsuk fél-egy percig, majd tegyük az előmelegített sütőbe 7-8 percig. (Ha a serpenyőt nem tehetjük sütőbe, a kacsamelleket helyezzük hőálló tálba.) A húst 3-4 percig hagyjuk pihenni, majd szeleteljük kb. 1 cm-es szeletekre.
- A spagettit főzzük meg sós, lobogó vízben, majd szűrjük le, fél dl főzővizet tegyünk félre.
- A magos mustárt kisebb lábosban keverjük össze a tejszínnel, finoman sózzuk, borsozzuk, forraljuk 1-2 percig, majd keverjük hozzá a félretett vizet.
- Forgassuk bele a tésztát. Ízesítsük sóval, borssal. A szeletelt kacsát a tésztával, friss petrezselyemmel és frissen őrölt borssal megszórva tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
SÜTÉS 7-8 PERC
KALÓRIA 1057 KCAL/ADAG
Recept: Szatmári Feri (Feri, a főzelékes)
Fotó: Körmendi Imre
Styling: Filep Kata
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2022/02. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.