Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
A tésztához: 2 dl víz | 15 dkg vaj/margarin | 20 dkg liszt | 4 nagy (L-es) tojás
A díszítéshez: 20 dkg fehér csokoládé | 1 mokkáskanál meggypiros ételfesték
- A tésztához forraljuk fel a vizet egy közepes méretű lábosban. Ha forr, keverjük bele előbb a vajat/margarint, majd ha az felolvadt, szitáljuk hozzá a lisztet. Alaposan keverjük el, majd melegítsük kb. 2 percig a csirizszerű masszát, amíg a tészta elválik az edény falától. Vegyük le a tűzről, hagyjuk alaposan kihűlni, majd egyesével keverjük el benne a tojásokat elektromos habverővel.
- Töltsük a masszát habzsákba, majd sütőpapírra bélelt tepsire formázzunk szív alakokat. Hagyjunk elég helyet közöttük, mert kétszeresére nőnek sütés közben. Kb. 25 perc alatt süssük készre 200 ºC-ra előmelegített sütőben. Hagyjuk kihűlni.
- Vízgőz felett olvasszunk meg 10 dkg fehér csokoládét, keverjük el benne az ételfestéket. Csorgassuk meg a fánkokat a rózsaszín csokoládéval. Vízgőz felett olvasszuk meg a maradék csokoládét is, csurgassuk meg ezzel is a fánkokat.
Jó étvágyat kívánunk!
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
SÜTÉS 25 PERC
KALÓRIA 147 KCAL/DARAB
Recept és fotó: Vrábel Kriszta
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2019/02. lapszámában jelent meg.