Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
25 dkg liszt | 25 dkg túró | 1 csapott mokkáskanál só | fél csomag sütőpor | 2 tojás | olaj a sütéshez
A beforgatáshoz: 10 dkg kristálycukor | 1 csomag vaníliás cukor
- Az összes hozzávalót nagy keverőtálba mérjük, és fakanállal egynemű masszává keverjük. Ragacsos marad. Két teáskanál segítségével gömböket formázunk, és bő, felhevített olajban kisütjük. (Ne tegyünk bele egyszerre túl sokat, mert akkor lassan sül.)
- Kb. 4 perc alatt átsül, közben többször is megforgatjuk. Konyhai papírtörlőre szedjük, leitatjuk az olajat, majd még melegen meghempergetjük a vaníliás cukorral összekevert kristálycukorban. Kínálhatunk mellé lekvárt, gyümölcs- vagy akár csokoládészószt is.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
KALÓRIA 61 KCAL/DARAB
Recept: Sebestyén-Kocsis Regina
Fotó: Acsai Miklós
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2019/02. lapszámában jelent meg.