Hasznosítsuk okosan a maradékot! – Húspástétom aszalt paradicsommal, kapribogyóval

Nagy Tünde receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

Sok családban előfordul, hogy hiába a gondos tervezés, hanyatlásnak indul néhány alapanyag, vagy nem fogy el az ebédre főzött étel. Megmutatjuk, miként használható fel például a maradék sült hús és a húsleves.

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg sült hússzelet (csirke, sertés) | kevés víz vagy leszűrt húsleves (kb. fél dl) | 5 dkg olajban eltett aszalt paradicsom | 1 evőkanál kapribogyó

  1. A sült húst kicsi kockákra vágjuk, kevés víz (vagy alaplé) hozzáadásával leturmixoljuk. (A hozzáadott folyadék mennyisége függ a hús fajtájától is.)
  2. A lecsepegtetett aszalt paradicsomot felkockázzuk, a kapribogyóval együtt a pástétomhoz adjuk. A végén sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Kenyérre kenve kínáljuk.

ELKÉSZÍTÉS 15 PERC
KALÓRIA 75 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Nagy Tünde

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2019/02. lapszámában jelent meg.