A galériára kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:
Tavasz a tányéron
Az emberek többségénél az időjáráshoz is kötődik, hogy mit szeretnek enni, télen jöhet a hurka-kolbász-párolt káposzta, míg sokaknál a nyári forróságban „csak” saláta, lecsó és hideg leves kerülhet az asztalra. A lapszerkesztésnél én is a szezonalitás elvét követem, de bevallom, nálam néha másként működik a dolog. Előfordult már, hogy amikor 35 fokban más csak fagyit volt hajlandó fogyasztani, én az étteremben borjúpaprikást kértem nokedlivel, februárban pedig, mikor a többiek kocsonyát ettek fánkkal, egyáltalán nem kívántam a nehezebb dolgokat, kizárólag sok zöldséget tartalmazó, könnyű fogásokat főztem. Mivel ez idén februárban is így volt, nagyon élveztem a fotózásokat (és a kóstolásokat), hiszen a kezdődő tavasz jegyében rengeteg üde zöldségételt alkottunk. A húsvét előtti böjti időszakra villámgyorsan összedobható, húsmentes finomságokkal készülünk, és azt is bebizonyítjuk, hogy salátából is lehet ínycsiklandó főételt alkotni. Rengeteg ötletünk van spenótra és gombára, a kedvenceink pedig a zöldfűszeres főzelékek, amik magukban is isteniek, de olyan szuper feltétek kerültek rájuk, hogy vétek lenne kihagyni őket. Az uszonyosok rajongóinak egészben sütött pisztrángokat és durbincsokat ajánlunk, a húsevőknek pedig fenséges ragukat készítettünk. Akinek a mindennapos főzésben az edényekkel zsonglőrködés és a mosogatás az egyik legnagyobb macera (nekem például az), azok nagyon boldogok lesznek az egyetlen edényben készített fogásokkal. Tavaszi megújulás ide, szigorú bikinidiéta oda, természetesen nem maradnak ki a lapból az ellenállhatatlan édességek sem: a kedvenc csokoládéinkat süteménnyé alakítottuk, és fenséges, mégis pofonegyszerű kuglófokat is sütöttünk. Aki még több nassolnivalóra vágyik, keresse március 18-án megjelenő Desszert különszámunkat, amiben kiemelten foglalkozunk a sütemények dekorálásával – annak sem kell izgulnia, aki nem szeret bíbelődni a díszítgetéssel, több tucatnyi pofonegyszerűen elkészíthető, mégis gyönyörű finomságot gyűjtöttünk össze.
Kajári Zsófia, főszerkesztő