Jégsaláta zöldségekkel, bazsalikomos majonézzel és rántott csirkefalatokkal

Aki azt gondolja, hogy a saláta nem túl ínycsiklandó főfogás, az még nem kóstolta Tobai Róbert minden jóval megpakolt finomságát. Nézzük meg, mit érdemes készíteni például a jégsalátából!

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg csirkemellfilé | só | 5 dkg liszt | 2 tojás | 15 dkg zsemlemorzsa | olaj | 2 fej jégsaláta | 3 darab kápia paprika | 40 dkg paradicsom | 1 darab kígyóuborka
A dresszinghez: 1 evőkanál mustár | 5 levél bazsalikom | 1 dl majonéz | 5 csepp Worcester-szósz

  1. A dresszinghez a mustárt, a bazsalikomot és a majonézt összeturmixoljuk a Worcester-szósszal.
  2. A csirkemellből vékony csíkokat vágunk, megsózzuk, bepanírozzuk: lisztbe, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban kisütjük, papírtörlőn lecsepegtetjük.
  3. A jégsalátát feldaraboljuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, a felcikkezett paradicsomot és a felkarikázott uborkát. Összekeverjük a dresszinggel, végül a tetejére halmozzuk a rántott csibefalatokat.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
KALÓRIA 577 KCAL/ADAG

Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2022/03. lapszámában jelent meg.

Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.