Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkemellfilé | só | 5 dkg liszt | 2 tojás | 15 dkg zsemlemorzsa | olaj | 2 fej jégsaláta | 3 darab kápia paprika | 40 dkg paradicsom | 1 darab kígyóuborka
A dresszinghez: 1 evőkanál mustár | 5 levél bazsalikom | 1 dl majonéz | 5 csepp Worcester-szósz
- A dresszinghez a mustárt, a bazsalikomot és a majonézt összeturmixoljuk a Worcester-szósszal.
- A csirkemellből vékony csíkokat vágunk, megsózzuk, bepanírozzuk: lisztbe, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban kisütjük, papírtörlőn lecsepegtetjük.
- A jégsalátát feldaraboljuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, a felcikkezett paradicsomot és a felkarikázott uborkát. Összekeverjük a dresszinggel, végül a tetejére halmozzuk a rántott csibefalatokat.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
KALÓRIA 577 KCAL/ADAG
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2022/03. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.