Hozzávalók 16 szelethez:
A kókuszos piskótához: 9 tojásfehérje | 15 dkg kristálycukor | 10 dkg kókuszreszelék | 1 csomag sütőpor | 10 dkg liszt A krémhez: 5 dl hideg habtejszín | 10 dkg porcukor | 2 teáskanál zselatin | 1 darab mangó
A díszítéshez: 5 dkg kókuszreszelék | néhány szelet mangó
- A piskótához kemény habbá verjük a fehérjét a kristálycukorral, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékkel és sütőporral elkevert lisztet.
- A masszát egy kb. 22 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük. 170 ºC-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, vízszintesen 3 lapba vágjuk.
- A krémhez habbá verjük a tejszínt, beleforgatjuk a porcukrot és a kókuszreszeléket, végül az 1 dl hideg vízben megduzzasztott, majd mikróban forróra melegített zselatint. A kókuszkrémmel összetöltjük a lapokat úgy, hogy hámozott, kockázott mangót szórunk a rétegek közé.
- A krémből a torta oldalára és tetejére is kenünk, majd hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Tálalás előtt kókuszreszelékkel panírozzuk a torta oldalát, a tetejét mangóval díszítjük.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 40-45 PERC
KALÓRIA 259 KCAL/SZELET
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes
Teríték: Édes Álmok, METRO
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2016/3. lapszámában jelent meg.