A gyerekek imádják a különleges módon tálalt ételeket, így biztosan kedvükre tehetünk az olyan fogásokkal, ahol maga a „tányér” is ehető, így a paradicsomos tésztát ennek szellemében tettük sajtkosárba. Kölyökkonyhára fel, örvendeztessük meg a lurkókat a kimerítő suli után!
Hozzávalók 4 személyre:
1 fej vöröshagyma | 3 evőkanál olívaolaj + a kenéshez | 2 gerezd fokhagyma | 80 dkg (2 konzerv) hámozott, darabolt paradicsom | só, frissen őrölt bors | fél csokor bazsalikom | 3-5 dkg reszelt parmezán a tálaláshoz | 40 dkg zsíros reszelt sajt (pl. gouda, edami, trappista) | 50 dkg fusilli
- A finomra vágott vöröshagymát megpároljuk az olajon, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, beleöntjük a paradicsomot. Pár perc alatt összefőzzük. Sózzuk, borsozzuk, a finomra vágott bazsalikommal ízesítjük. Összeforgatjuk az előzőleg lobogó sós vízben kifőzött tésztával.
- A kosárhoz a sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd a negyedét sütőpapírral bélelt sütőlemezen elrendezzük kör alakban, kb. 25 cm átmérőjű legyen.
- 180 ºC-ra előmelegített sütőben összeolvasztjuk 5-8 perc alatt, majd óvatosan lehúzzuk a sütőpapírról, és egy kívülről olajjal lekent (müzlis) tálka hátsó felére borítjuk. Rásimítjuk, megvárjuk, amíg kihűl. Ugyanígy készítjük el a másik 3 kosárkát. (Ha kisebb kosarakat szeretnénk, elegendő feleennyi sajtot használni.) A tésztát a sajtkosarakba merve kínáljuk, megszórjuk a reszelt parmezánnal.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC | SÜTÉS 4×5-8 PERC
KALÓRIA 616 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Nagy Tünde
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2022/03. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.