Izgalmas, könnyen és gyorsan elkészíthető ebédet alkottunk a vitamindús zöldek szerelmeseinek, újhagyma, spárga, citrom és friss bazsalikom felhasználásával.
Hozzávalók 4 személyre:
1 csokor újhagyma | 2 evőkanál olívaolaj | 1 csokor zöld spárga | 2 dl főzőtejszín | só, frissen őrölt bors | 3 evőkanál natúr krémsajt | fél citrom facsart leve | 40 dkg tagliatelle (szélesmetélt) | friss bazsalikom a tálaláshoz
- A vékonyra felkarikázott újhagymát megpároljuk az olajon. Közben megmossuk a spárgát, fás szárvégét letörjük, kidobjuk. A spárgasípokat szintén levágjuk, félretesszük. A spárga szárát falatnyi darabokra vágjuk, a hagymához adjuk.
- Felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a krémsajtot, majd 2 perc alatt készre főzzük, az utolsó percben beledobjuk a spárgasípokat is. A citrom levével savanyítjuk.
- Közben lobogó, sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, majd a spárgás raguval összekeverve, bazsalikommal gazdagon megszórva tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 526 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Nagy Tünde
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2017/4. lapszámában jelent meg.