Vendégeket hívtál, és szeretnéd őket elkápráztatni egy nemcsak finom, de nagyon látványos aprósüteménnyel? Urbán Gábor remek receptjével egészen biztos, hogy sikered lesz!
Hozzávalók 50-70 dkg teasüteményhez:
A tésztához: 2 dl habtejszín | 10 dkg porcukor | fél csomag vaníliás cukor | 15 dkg liszt + a nyújtáshoz | 3 tojásfehérje | 3 dkg kristálycukor
A töltelékhez: 1 dl habtejszín | 10 dkg étcsokoládé
A díszítéshez: 10 dkg étcsokoládé | 2-3 evőkanál étolaj
- A töltelékhez felforraljuk a tejszínt, majd keverőtálban az összetört étcsokoládéra öntjük. Kézi habverővel simára keverjük, dermedésig hűtőszekrénybe tesszük.
- A tésztához a tejszínt, a porcukrot, a vaníliás cukrot keverőtálba mérjük, és villával, a liszt harmadával pépesre keverjük. A tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá verjük a kristálycukorral, a tejszínes keverékbe forgatjuk, végül beledolgozzuk a maradék lisztet. Sima csöves nyomózsákba töltjük.
- Sütőpapírral fedett sütőlemezre kb. 4 cm hosszú babapiskótákat nyomunk. 165 ºC-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük, addig, amíg a széle elkezd barnulni.
- A kihűlt, megdermedt krémet kissé kihabosítjuk robotgéppel, majd párban összetöltjük vele a teasüteményeket.
- A díszítéshez srégen a vízgőz fölött vagy mikróban megolvasztott, olajjal hígított étcsokoládéba mártjuk.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
SÜTÉS 8-10 PERC
KALÓRIA 3455 KCAL/EGÉSZ ADAG
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes
Teríték: Várbíró Kinga Kerámia