Koronázzuk meg a húsvéti ebédet egy egyszerre aranyos és finom nyuszis desszerttel! Urbán Gábor tavaszi édességét kezdő és haladó konyhatündérek egyaránt kipróbálhatják. Sütésre fel!
Hozzávalók 12 darabhoz:
15 dkg puha vaj/margarin | 15 dkg porcukor | 3 tojás | fél csomag sütőpor | 1 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor | 15 dkg liszt | 1 darab banán, felkarikázva
A díszítéshez: 2 dl tej | 10 dkg cukor | 1 darab banán | 1 csomag vaníliás pudingpor | 12 dkg puha vaj/margarin | 5 dkg kókuszreszelék | 5 dkg marcipán (rózsaszín és fehér)
- A puha vajat/margarint habosra keverjük a porcukorral, majd egyesével beletesszük a tojásokat, végül hozzáforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet is.
- A muffinformákat kapszlival kibéleljük, és egyharmadig töltjük a masszával. Mindegyik közepére 1-1 szelet banánt helyezünk, majd befedjük a masszával, hogy a papír kétharmadáig érjen. 170 ºC-ra előmelegített sütőben 14-16 perc alatt megsütjük a muffinokat.
- A díszítéshez a tejből, cukorból, a villával áttört banánból és a pudingporból pudingot főzünk, kihűtjük. A puha vajjal/margarinnal habosra keverjük, kihűtjük.
- A krémet sima csöves nyomózsákból a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk: egy nagyobb, majd arra egy kisebb halmot, ez lesz a nyuszi hátsó része és farka. Megszórjuk kókuszreszelékkel. Marcipánból készített nyuszitalpakkal díszítjük a képen látható módon.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
SÜTÉS 14-16 PERC
KALÓRIA 419 KCAL/DARAB
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes