Recept a Nők Lapja Konyha 2022/04. lapszámából.

Locsolkodás ide, tojáskeresés oda, a húsvét legjobb része szerintünk a ráérős, kiadós reggeli, amikor tele van az asztal finomabbnál finomabb falatokkal. Szatmári Feri a hagyományok kedvelőinek, illetve az újdonságokat keresőknek remek ünnepi receptet alkotott, próbáld ki te is!

Hozzávalók:

1-1,5 kg füstölt sonka | 1 fej vöröshagyma | 6-7 gerezd fokhagyma | 6-8 szem szegfűszeg | 2 darab babérlevél | 3 dl narancslé | 2-3 szál friss kakukkfű | 3 teáskanál méz | 1 teáskanál mustár | 2 teáskanál rózsabors, durvára aprítva

  1. A sütőt melegítsük elő 170 ºC-ra. A sonkát tegyük mélyebb tepsibe, szórjuk köré a tisztított, darabolt vöröshagymát, a fokhagymagerezdeket, a szegfűszeget, babérlevelet. Öntsük rá a narancslevet és 1 dl vizet, szórjuk bele a kakukkfüvet. Fedjük le alufóliával vagy saját fedelével, és süssük 1,5 órán át, legyen puha.
  2. Lábosban keverjük össze a mézet a mustárral. A sonka levét szűrjük bele, forraljuk 3-4 percig. Vastagon kenjük meg vele a sonkát, szórjuk meg a rózsaborssal, majd toljuk vissza a sütőbe 35 percre, fólia nélkül.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
SÜTÉS 90+35 PERC
KALÓRIA 4635 KCAL/EGÉSZ ADAG

Recept: Szatmári Feri (Feri, a főzelékes)
Fotó: Körmendi Imre
Styling: Filep Kata

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2022/04. lapszámában jelent meg.

Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.