Gyors, gazdaságos, de unalmas fogásnak tartod a túrós tésztát? Bebizonyítjuk, hogy pár plusz hozzávalóval igazi különlegességet varázsolhatunk belőle egy finom leves után – akár anyák napjára is!
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg eper | 10 dkg eperlekvár | 10 levél bazsalikom | 50 dkg csuszatészta | só | 50 dkg túró | 3 dl tejföl | 10 dkg porcukor
- Az epret apró kockákra vágjuk, a lekvárba keverjük az aprított bazsalikommal együtt.
- A csuszatésztát lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A túrót összekeverjük a tejföllel és a cukorral, majd összeforgatjuk a tésztával. A tetejére öntjük a bazsalikomos eperlekvárt.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
KALÓRIA 809 KCAL/ADAG
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2022/04. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.