Tobai Róbert elárulja, miként érdemes felhasználni a zöld spárgasípokat! Recept a Nők Lapja Konyha 2022/05. számából.

Ha már a piacon és a boltokban is mindenütt spárgacsokrokba botlunk, biztosak lehetünk benne, hogy megérkezett végre az igazi tavasz! 

Hozzávalók 4 személyre:

4 fél csirkemellfilé | só, bors | 1 kávéskanál majoránna | 30 dkg zöld spárga | 2 evőkanál cukor | 1 (kezeletlen) citrom | 2 darab (2×12,5 dkg) mozzarellagolyó | olaj

  1. A csirkemellből 4 szeletet vágunk nyitott szeleteléssel (ki lehessen nyitni, mint egy könyvet), enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majoránnával megszórjuk.
  2. A spárgát megtisztítjuk, majd sós, cukros, citromos vízben leforrázzuk pár perc alatt, leszűrjük. A leforrázott spárgát 4 fele osztjuk, a csirkeszeletekre tesszük (nem baj, ha kilóg).
  3. A mozzarellát szeletekre vágjuk, a spárgára fektetjük, ráhajtjuk a húst. (Mozzarella csak a húsos részre jusson, az ne lógjon ki, mint a spárga, mert akkor sütéskor elfolyhat.) Fogvájóval vagy hústűvel összetűzzük, és serpenyőben, kevés olajon pár perc alatt mindkét oldalát elősütjük.
  4. Tepsibe téve 200 ºC-ra előmelegített sütőbe tesszük kb. 15 percre (légkeveréses funkcióval).

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
SÜTÉS 15 PERC
KALÓRIA 448 KCAL/ADAG

Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2022/05. lapszámában jelent meg.

Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.