A darált hús mindennapos alapanyag, de a fasírton és a bolognain kívül is érdemes kísérletezni vele. Megmutatjuk, hogyan! Terei-Vigh Krisztina receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg finomra darált csirkehús (lehetőleg mell és comb) | 1-1 teáskanál szárított kakukkfű, rozmaring és oregánó | 1-2 teáskanál só, bors | 2 gerezd fokhagyma | olaj
A püréhez: 1 kg zöldborsó | 5 dkg puha vaj | 1 csokor bazsalikom 

  1. A darált húst összekeverjük a fűszerekkel, a sóval. A fokhagymát megpucoljuk, a húshoz reszeljük, összekeverjük.
  2. A masszát kettéosztjuk, két kb. 5 cm átmérőjű, 15 cm hosszú rudat formázunk belőle. Kikészítünk 2 nagyobb darab alufóliát, megolajozzuk, belehelyezzük a húsrudakat. Feltekerjük úgy, hogy az alufólia mindenhol befedje a húst. Tepsire tesszük, és 180 ºC-ra előmelegített sütőben sütjük 60 percen át.
  3. Eközben enyhén sós vízben puhára főzzük a borsót, leszűrjük, a negyedét félretesszük. A többi borsót krémesre turmixoljuk a vajjal és a bazsalikomlevelekkel. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A megsült húst kicsomagoljuk a fóliából, felszeleteljük, és a borsópürével, illetve a félretett főtt borsóval tálaljuk. Hidegen is fogyaszthatjuk, felvágott helyett.

ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
SÜTÉS 60 PERC
KALÓRIA 626 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018/05. lapszámában jelent meg.