Nagy Tünde gyereknapi finomsága a Nők Lapja Konyha archívumából.

Nincs még ötleted gyereknapra? Ezzel az édességgel egészen biztos, hogy mosolyt csalhatsz a legkisebbek arcára! (Az adagokat 2 felnőtt és 2 gyerek részére számoltuk.)

Hozzávalók 6 személyre:

1 liter tej | 4 tojás | 10 dkg + 2 evőkanál cukor | 1 csomag vaníliás pudingpor | 15 dkg kétszersült | 15 dkg málna (mirelit vagy friss) | friss málna és menta a díszítéshez

  1. A tejet felmelegítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját elkeverjük a 10 dkg cukorral, robotgéppel habosra verjük. Hozzáadjuk a pudingport, majd apránként, folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk a tejet is. Visszatesszük a lángra, addig sűrítjük, amíg folyós puding állaga lesz.
  2. A kétszersültet poharakba vagy tálkákba rendezzük, ráöntünk egy réteg krémet, aztán ismét kétszersültet, majd krémet rakunk rá. A tetejére krém kerül. Kihűtjük.
  3. A málnát összefőzzük a 2 evőkanál cukorral, átpasszírozzuk egy szitán, sűrűre főzzük, kihűtjük.
  4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, óvatosan beleforgatjuk a még meleg málnavelőt, márványosan a pohárkrémekre kenjük. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, tálaláskor friss málnával, mentával díszítjük.

ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
KALÓRIA 365 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Nagy Tünde

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018/05. lapszámában jelent meg.