Az egész világon kétségtelenül Olaszországot tekintik a tészták hazájának, de mint olyan sok étel vagy élelmiszer, a tésztafélék is léteztek számos más tájékon. Akár úgy is fogalmazhatnánk, hogy ahol gabonatermesztés folyt, törvényszerűen megjelent a tészta, mint étel. De akkor minek köszönheti a hírnevet az olasz pasta? A válasz egyszerűbb, mint gondolnánk!
A titok nyitja az alapanyagban rejlik: az itáliai emberek durumlisztet használnak a készítéséhez, amely gyakorlatilag a legalkalmasabb ennek az élelmiszernek az előállításához. Nem csupán tápértéke kiváló – élelmi rostban és fehérjében gazdag – de a tésztának is könnyen formázható állagot kölcsönöz. Így nem is csoda, hogy ilyen sok alakban és méretben váltak világszerte ismertté az olasz tésztafajták.
Azt viszont nem gondoltad volna, hogy Közép-Európa egyik első tésztagyára Magyarországon létesült, mégpedig 1859-ben, Budapesten. Azóta persze már számos hazai tésztagyárat építettek, hogy kiszolgálja a magyar emberek igényeit – hiszen ahogy az olaszoknak, így nekünk is megvannak a kedvenc tésztafajtáink. Sőt, akadnak kifejezetten magyar találmányok is: a csigatészta és a tarhonya is ezek közé tartozik.
Szavazz te is kedvenc termékedre a Nők Lapja Food Awardson, és nyerd meg a 15 darab, egyenként 40 élelmiszer termékből álló értékes ajándékcsomag egyikét!
Update Food Update Low carb Penne száraztészta 250g
Az Update tészták friss tyúktojásból készült 4 tojásos, csökkentett szénhidráttartalmú száraztészták. A hagyományos tésztákhoz képes 48%-kal kevesebb a szénhidráttartalmuk. Magas fehérje- és rosttartalma. Ebben a legnagyobb szerepe az Update Low-Carb készítménynek van, amivel a tészták készülnek. A pennét bármilyen csőben sült, tejszínes tésztaételhez vagy akár egy sajtos-sonkás tésztasalátához is bátran ajánljuk!
Don Francesco Fusili
A Don Francesco tészta elhozza számunkra az olasz titkot, amelytől annyira népszerű az olasz konyha. A durumtészta könnyedségének és kiváló főzési tulajdonságainak köszönhetően mindig al dente, így tökéletes alapot biztosít bármely tésztaétel elkészítéséhez.
Don Francesco Penne
A Don Francesco tészta elhozza számunkra az olasz titkot, amelytől annyira népszerű az olasz konyha. A durumtészta könnyedségének és kiváló főzési tulajdonságainak köszönhetően mindig al dente, így tökéletes alapot biztosít bármely tésztaétel elkészítéséhez.
Don Francesco Farfalle
A Don Francesco tészta elhozza számunkra az olasz titkot, amelytől annyira népszerű az olasz konyha. A durumtészta könnyedségének és kiváló főzési tulajdonságainak köszönhetően mindig al dente, így tökéletes alapot biztosít bármely tésztaétel elkészítéséhez.
Don Francesco Spagetti
A Don Francesco tészta elhozza számunkra az olasz titkot, amelytől annyira népszerű az olasz konyha. A durumtészta könnyedségének és kiváló főzési tulajdonságainak köszönhetően mindig al dente, így tökéletes alapot biztosít bármely tésztaétel elkészítéséhez.
Civita magas rosttartalmú kukoricatészta, szarvacska
A CIVITA tészták alapanyagául csak GMO mentes, Debrecen 50 km-es körzetén belül termett kukoricát használunk. A tészták minden adaléktól és vegyszertől mentes feldolgozás során készülnek. Üzemünkben kizárólag gluténmentes termékeket állítunk elő. A magyaros konyha kiváló köret hozzávalója a szarvacska, mely különleges gazdag ízt kölcsönöz a paprikás, szaftos ételeknek.
Reál Fodros nagykocka 4 tojásos száraztészta
A Reál 4 tojásos Fodros nagykocka száraztészta tésztaipari búzaliszt felhasználásával, friss tojásból készült. Hazai termék.
Rummo Spagetti tészta 500g
A Lenta Lavorazione(R) módszerünk hosszú feldolgozási időt igényel, hogy változatlan formában megőrizzük a felhasznált kiváló durumbúzadara magas fehérjetartalmát. Búzánk minőségének, tésztamestereink szakértelmének és módszerünknek köszönhetően a Rummo az első tészta, amely tanúsítvánnyal rendelkezik arról, hogy főzés után is ,,al dente” marad. A tészta darabolására használt bronz szerszámok kivételes tésztát hívnak életre, durva, porózus felülettel, amely ragyogóan magába szívja a szószokat.