Neked sincs kedved órákat ácsorogni kánikula idején a konyhában, de azért valami gyors édességet mégis készítenél a családnak? Próbáld ki Urbán Gábor mennyei süteményét, amit szezonális alapanyagokkal készített! A desszertben nyugodtan variálható a gyümölcs attól függően, épp mi van otthon.
Hozzávalók egy 22-24 cm átmérőjű formához:
A tésztához: 25 dkg vaj/margarin | 25 dkg porcukor | 3 tojás | 1 dl tejföl | 20 dkg túró | 15 dkg sárga- vagy őszibarack (nektarinnal, illetve befőttel is helyettesíthető) | fél csomag sütőpor | 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja | 30 dkg liszt.
A tetejére: 20 dkg sárga- vagy őszibarack | 10 dkg fekete ribizli (helyettesíthető piros ribizlivel is)
- A tésztához a puha vajat/margarint habosra keverjük a porcukorral, egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, a tejfölt, a szitán áttört túrót, a hámozott, felkockázott barackot, majd beleforgatjuk a sütőporral és reszelt citromhéjjal elkevert lisztet.
- A masszát egy 22-24 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt (vagy vajazott-lisztezett), csatos tortaformába kenjük, a tetejét kirakjuk a hámozott, felcikkezett barackkal és a leszemezett ribizlivel. 3 160 ºC-ra előmelegített sütőben készre sütjük 50-55 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
SÜTÉS 50-55 PERC
KALÓRIA 4681 KCAL/EGÉSZ PITE
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes