Recept a Nők Lapja Konyha 2022-es júniusi számából.

Kényeztessük a családot a nyári hétvégéken házi süteménnyel! Urbán Gábor desszertjébe zamatos piros gyümölcsök kerültek, próbáljátok ki!

Hozzávalók 14-16 szelethez:

A piskótához: 6 tojás | 12 dkg cukor | 10 dkg darált mandula | 1 csomag sütőpor | 12,5 dkg liszt
A krémhez: 20 dkg pürésített málna | 10 dkg cukor | 1 csomag vaníliás pudingpor | 5 dl hideg habtejszín | 2 dkg zselatin
A díszítéshez: 1,5-2 dl hideg habtejszín | 5 dkg pörkölt szeletelt mandula | friss málna

  1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a sárgáját, végül beleforgatjuk a darált mandulával és sütőporral elkevert lisztet.
  2. A masszából sütőpapírral bélelt tepsibe kenünk 2 darab, kb. 20×30 cm-es lapot, és 170 ºC-ra előmelegített sütőben laponként 12-14 perc alatt készre sütjük.
  3. A krémhez a pürésített málnát a cukorral és 1 dl vízzel forrásig hevítjük, majd besűrítjük az 1 dl vízben elkevert vaníliás pudingporral. Kihűtjük, majd hozzákeverjük a habbá vert tejszínt és az 1 dl hideg vízben megduzzasztott, majd (mikróban) forróra melegített zselatint.
  4. A krémmel összetöltjük a lapokat egy folpackkal bélelt, magas peremű tepsiben. Hűtőbe tesszük dermedni.
  5. Dermedés után a díszítéshez megkenjük a tetejét habbá vert tejszínnel. Szeletelt mandulával, friss málnával díszítjük.

ELKÉSZÍTÉS 50 PERC + HŰTÉS | SÜTÉS 2×12-14 PERC
KALÓRIA 321 KCAL/SZELET

Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2022/06. lapszámában jelent meg.

Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.