Terei-Vigh Krisztina mennyei sütije a Nők Lapja Konyha Desszert archívumából.

A készen (friss vagy mirelit formában) kapható leveles tészta, illetve a réteslap a legnagyobb jolly joker, ha gyorsan akarsz valami finomságot készíteni.

Hozzávalók 12 darabhoz:

1 csomag réteslap (8 db) | 1 liter tej | 10 dkg cukor | 2 csomag Bourbon vaníliás cukor | 30 dkg vegyes idénygyümölcs (szeder, málna, ribizli, áfonya, sárgabarack, nektarin stb.) | 2 csomag vaníliás pudingpor | vaj/margarin a formához

  1. Egy 12 darabos muffintepsit kivajazunk. 4 réteslapot egymásra fektetünk, 6 egyforma téglalapra vágjuk. Kibélelünk vele 6 muffinformát. A maradék 4 lappal is így járunk el.
  2. A kibélelt formákba sütőbabot teszünk, hogy megtartsák a formájukat, majd készre sütjük őket 10 perc alatt 180 ºC-ra előmelegített sütőben.
  3. Közben elkészítjük a pudingot: a tejet elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a pudingporral, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. A megsült tésztakosarakat kivesszük a formából, és rácsra helyezzük.
  4. Tálalás előtt megtöltjük a szobahőmérsékletűre hűlt pudinggal, megszórjuk friss gyümölcsökkel. Legjobb frissen fogyasztani, hogy a tészta ropogós maradjon. 1-2 órát hűtőben is tarthatjuk, de úgy megpuhul a tészta alja.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
SÜTÉS 10 PERC 

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/02. lapszámában jelent meg.