A nyár egyik legpompásabb szórakozása a bográcsozás a barátokkal. Ha már unod a gulyást, készítsd el mai receptünket! Hétköznapokon, a konyhai tűzhelyen is könnyedén megfőzhető, ilyenkor érdemes harmadolni a hozzávalók mennyiségét!
Hozzávalók 12 személyre:
1 dl olaj | 1,2 kg szafaládé | 40 dkg házi tarhonya | 1 nagy fej vöröshagyma | 1 csomag (kb. 50 dkg) szárzeller | 1,5 kg sárgarépa | 3 evőkanál pirospaprika | 2 evőkanál őrölt fűszerkömény | 10 darab paradicsom | 5 dl paradicsomszósz | só, frissen őrölt bors
- Bográcsban hevítsünk fél dl olajat, 5-6 perc alatt pirítsuk meg benne a 2 cm vastagra felkarikázott szafaládét, majd szedjük tálba.
- A visszamaradt zsiradékhoz öntsük hozzá a maradék olajat, 6-8 perc alatt pirítsuk aranybarnára a tarhonyát, forgassuk hozzá az aprított vöröshagymát, a darabolt szárzellert és a hámozott, feldarabolt répát, kevergessük további 3-4 percig.
- Szórjuk meg pirospaprikával és köménnyel, forgassuk át, majd öntsünk rá 4-5 liter vizet. Sózzuk, forraljuk fel, majd kb. 30-35 perc alatt főzzük készre.
- Az utolsó 10 percben adjuk hozzá a kockázott paradicsomot, a paradicsomlevet és a szafaládé felét. Tálalás előtt sózzuk, borsozzuk, keverjük bele a szafaládé másik felét.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 487 KCAL/ADAG
Recept: Szatmári Feri (Feri, a főzelékes)
Fotó: Körmendi Imre
Styling: Filep Kata
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2022/06. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.