Nagy Tünde finomsága a Desszert magazin archívumából.

Könnyű, egyszerűen elkészíthető nyári desszertre vágysz, amit sokféleképpen tudsz variálni az otthon lévő alapanyagoktól, illetve az aktuális kedvedtől függően? Akkor mai receptünket neked találták ki!

Hozzávalók 4 adaghoz:

40 dkg tejföl | 6 dkg porcukor | fél citrom facsart leve | 1 dl habtejszín | 10 dkg mascarpone | 2 tojásfehérje (8 dkg) | csipet só  
Az eperszószhoz: 20 dkg eper + a díszítéshez 5 dkg cukor

  1. A tejfölt összekeverjük a porcukorral és a citromlével. A tejszínt és a mascarponét robotgéppel felhabosítjuk, a tojásfehérjét egy másik edényben kemény habbá verjük csipet sóval.
  2. A két krémet kis adagokban összekeverjük habverővel. Néhány evőkanál habbal fellazítjuk a tejfölös részt, majd összekeverjük a maradékkal.
  3. A szószhoz a tisztított epret összefőzzük a cukorral, majd leturmixoljuk. Kicsit kihűtjük, és a fehér krémmel váltakozva a poharakba adagoljuk. Hűtőbe tesszük, tálaláskor friss eperrel díszítjük.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA 411 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Nagy Tünde

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/02. lapszámában jelent meg.