Hozzávalók egy 25×35 cm-es tepsihez:
A piskótához: 6 db nagyobb tojás | 15 dkg porcukor | 20 dkg liszt
A krémhez: 85 dkg tejföl | 10 dkg porcukor | 2 darab lime | 50 dkg málna | 25 dkg ananász (konzerv)
- A piskótához elektromos habverővel verjük nagyon habosra, fehéredésig az egész tojásokat a porcukorral 4-5 perc alatt. Szitáljuk hozzá a lisztet, óvatosan keverjük össze fakanállal a tésztát. Simítsuk sütőpapírral bélelt (vagy kikent, liszttel megszórt), 25×35 cm-es tepsibe.
- Süssük készre 200 ºC-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük. A kihűlt piskótát vízszintesen vágjuk félbe.
- A krémhez a tejfölt keverjük el a porcukorral, a lime-ok lereszelt héjával és kifacsart levével. Forgassuk hozzá a málnát és a lecsöpögtetett, apróra felkockázott ananászt. Töltsük össze a krém felével a piskótalapokat úgy, hogy visszahelyezzük a tepsibe. A krém másik felét kenjük a piskóta tetejére.
- Pihentessük hűtőszekrényben egy éjszakát, ennyi idő alatt a folyékony tejfölkrém megszilárdul. Másnap vegyük ki a formából, és kockázzuk fel.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 25-30 PERC
KALÓRIA 4440 KCAL/EGÉSZ ADAG
Recept és fotó: Vrábel Kriszta