Aranyos, ellenállhatatlan, édesemnek is szólíthatnád, mégsem a kedvesed. Kitalálod miről van szó? (x)

Csemegekukorica a legjobb formájában: a Bonduelle Gold Prémium minden szeme aranyat ér.

Kevés olyan összetevője, hozzávalója van kedvenc ételeinknek, amely akár önmagában fogyasztva is legalább akkora boldogságot okoz különböző fogásokban, salátákban vagy levesekben, és még a gyerekek nagy részénél is dobogós – de legalábbis a tányéron biztosan nem marad belőle.
A kukorica már az amerikai őslakosok életében is 7000 éve alapvető élelmiszernek számított, bár ők még a keményre érett szemeket megőrölve fogyasztották zöldség-, hús-, és halételekhez. És ha már a változatainál tartunk, térjünk rá a mi kedvencünkre: a Bonduelle termékcsalád egyik legkiválóbb zöldségére, a Gold Prémium szuperédes csemegekukoricára!

Aki kóstolta már, az tudja, hogy milyen az igazi zamatos, ropogós kukoricaszem, amely nemcsak természetes édességével, de textúrájával is új szintre emel bármilyen fogást, legyen szó akár salátáról, pizzáról vagy tésztaételről. A Bonduelle Gold Prémium kukoricából többek között sokféle egyszerű, laktató és finom levest is készíthetsz. Ezekhez, vagy akár a kukorica alapú főzelékekhez, a közepes méretű kiszerelést ajánljuk.

A kukoricás leveseket megfőzheted tejszínesen vagy alaplével, variálhatod más zöldségekkel, hagyhatod darabosan, vagy egy botmixer segítségével selymesen krémes állagot adhatsz neki. A fűszerezése is lehet sokféle: curryvel például kiválóan harmonizál, a csípősebb ízek kedvelői pedig adhatnak hozzá jalapenót. Fokhagymával és zöldfűszerekkel is nagyon finom. A variálhatóságot a különböző feltétek tovább fokozzák. Adhatsz hozzá bacon chipset, pirított húst vagy tofut, grillezett zöldséget, pattogatott kukoricát, reszelt sajtot, vagy tortilla chipset.

Szuperédes csemegekukoricánk remek alapanyaga a különféle zöldség- és húsos fasírtoknak is. A fasírozott kiváló előétel lehet, amit fűszeres mártogatósokkal érdemes fogyasztani.

Kukorica palacsintában vagy muffinban? Miért ne?! Kanalazd az aranyló kukoricaszemeket sűrű palacsintatésztába, vagy keverd hozzá a muffin alapreceptjéhez: a kukoricás muffin kiváló köret grillezett vagy szaftosabb húsokhoz, ragukhoz.

Bár szeretjük a klasszikus majonézes kukoricát, a sztenderd receptet érdemes többféle fűszerrel, más alapanyagok bevonásával is elkészíteni, vagy egyszerűen elhagyni a majonézes tejfölt és egy sokkal könnyebb, de tartalmas, salátát készíteni különböző zöldségekkel. Uborkával, paradicsommal, babbal, hagymával, avokádóval, paprikával, jégsalátával, fejes salátával, madársalátával vagy rukkolával nagyszerű párosítás és mehet bele egy kis alma is. Az öntetek között pedig kedvedre válogathatsz: a balzsamecetes öntet mellett kipróbálhatod a tökmagolajat, de akár görög joghurtot is keverhetsz a salátához.

Az idén 170 éves Bonduelle számára a kezdetektől fogva fontos, hogy a fogyasztóknak a legjobb minőségű termékeket biztosítsa. Amikor az aranysárga kukoricaszemeknek ízét tonhal salátában, chili con carne-ban, krémlevesben vagy töltelékben fogyasztod, érdemes tisztában lenni vele, hogy a hazai termőterületek legjava került a tányérodra.


A tudatos sütés-főzés szerelmesei tudják, hogy fogásaik ízéhez, zamatához esetenként akár felesleges is a fűszerezés. Az igazi ízélményt maga az alapanyag adja, ha az gondosan megtermelt, hozzáértően kiválasztott és elkészített minőségi hús, zöldség, gyümölcs vagy egyéb élelmiszer.

A Bonduelle Gold Prémium szuperédes csemegekukorica gondosan válogatott kukoricaszemekből, hozzáadott cukor nélkül, kevés sóval készül.

Különleges, természetes édességével, kiváló minőségével egészségesebben táplálkozók, vagy arra törekvők nassolnivalójának is ideális. Háromféle kiszereléssel találkozhatsz: a kisebb többek közt pizzák, saláták tökéletes alapanyaga, a közepest levesekhez és főzelékekhez, míg a családit a nagyobb étkezésekhez, bográcsozásokhoz ajánljuk.

A márka választékában megtalálod a Gold Prémium, illetve a hagyományos morzsolt kukoricát is, így a hazai piac legnagyobb kukorica választékát találod az élelmiszer üzletek polcain. Tárazz be belőlük, hiszen sokáig eltarthatók, és bármikor eljöhet egy finom kukoricás fogás ideje. Jó csemegézést!

Nyitókép és fotók: Bonduelle

Ajánlott videó