A kihívásokkal teli kezdet nem ijesztette meg a tulajdonosokat, hiszen nem először vállalkoztak olyan projektre, ami rugalmas hozzáállást és folyamatos megújulást igényel. Sőt ez mozgatja őket igazán, legyen szó akár a sörfőzdéről, akár a MADHOUSE-ról. Alig 3 évvel a nyitás után a belvárosi hely új belső teret kapott, különvált a BISZTRÓ és a BÁR, megújult az ital- és étlap, és csütörtöktől-vasárnapig 9.00-tól kezdődően már egy családi- vagy business brunchra is betérhetünk hozzájuk. A többi napon sem maradunk éhesek, 12.00 órától rendelhetünk a menüről. Összességében a bisztró oldal egy komplex éttermi élményt nyújt, akár naponta változó kínálattal, különös hangsúlyt fektetve Piszkor Norbi séf izgalmas, egyedi és szezonális ételeire.
“Az alapanyag tisztelet továbbra is alapköve marad működésünknek, sőt, méginkább törekszünk arra, hogy magyar alapanyagokkal dolgozzunk. A menü és a táblás ajánlatok megalkotásánál pedig a szezonalitásra kerül még nagyobb hangsúly. A bisztró méretéből adódóan sokkal jobban tudunk figyelni a vendégekre, ezért magasabb színvonalra és közvetlenebb a kapcsolatra számíthat az aki betér hozzánk. “ – mesélte Piszkor Norbert Chef, az új menü megálmodója.
A BRUNCH kínálat klasszikus fogásokat vonultat fel, de ha jobban megnézzük az étlapot, tükröződik az előzőekben taglalt hozzáállás, és néhány váratlan alapanyag kombinációt is észrevehetünk, ami meglepő ízeket csempész a közkedvelt reggelikbe. Ilyen például a sós zabkása Hokkaido tökkel, MadX sörös öntettel, fermentált áfonyával és tökmag pesztóval, de a Debreceni Mangalica kolbász mellett is ritkán látunk fehérbab krémet, vagy marinált répa salátát. Muszáj megemlíteni a menü első tételét, minden korosztály kedvencét, a vajas kenyeret. Persze nem az ovis verziót. A friss kovászos kenyér mellé 3 vajat kapunk, ami a névadója is ennek a tételnek: Füstölt Miso, fermentál piros arany, marokkói citrom. Ezt a fogást egyébként bármelyik napszakban kóstolhatják a vendégek, mivel szerepel az ebéd és vacsora menün is, sok más, hasonlóan átgondolt szezonális étel kíséretében, melyek főként az Magyar-Ázsiai fúzióra építkeznek.
Amennyiben unalmasnak találjuk a pezsgőt a villásreggeli mellé, vagy csak élveznénk a hely adta változatosságot, választhatunk a BÁR brunch menühöz párosított koktéljaiból is. Viszont amint lemegy a nap, a bár továbbra is hozza a megszokott belvárosi beülős hely hangulatát, különleges koktél lappal, széles natúr borkínálattal, egyedi spiritekkel és a persze a már bejáratott 24 sörcsappal.
“Fáradhatatlanul dolgozunk azon, hogy az egymással való találkozás kultúrája túlélje a járványhelyzetet és a válságot. Imádjuk a piknikeket is egy parkban, de egy jól megkomponált bárnak különleges italokkal és kedves személyzettel szintén hatalmas varázsa van.” – mondta Szilágyi Tamás, az étterem tulajdonosa.
“Az új italok tele vannak különleges, váratlan ízkombinációkkal, amikre először nem számítasz, de mégis működnek. Pont, mint a Mad Scientist söreinél. Persze a kínálat itt is rengeteg kutatás és kóstolás után készült el, logikusan felépítve.”
– mesélte Munkácsi Ádám, az új itallap megálmodója.
De hogyan jutott idáig a MADHOUSE, és csapata?
Amikor a részleteket dolgozta ki a csapat fontos szempont volt, hogy a gasztronómiai tér helyet adjon a kísérletezésnek, és az egyedi koncepcióknak, így megőrizze a tulajdonosokra jellemző kreativitást. Nem véletlen, hogy
rengeteg kollaboráció zajlik, legyen szó az étlapról, vagy az itallapról, eseményekről, a külső inspiráció mindig megújító erejű.
Ez már a kezdetekkor is így volt, és a hely kinézetével kapcsolatban olyan tervezőt vontak be a munkába, aki a karrierjének pont azon a pontján volt, ami jól jött a projekthez: azaz már bizonyította a tehetségét, de kereste a kihívásokat. Lőcsei Gergőhöz köthető a belső tér, ami fantasztikusan passzol az ikonikus Anker köz atmoszférájába. Maradva a kísérletezésnél: Szilágyi Tamás az intuíciójára hagyatkozva kérte fel Piszkor Norbit a bisztró vezetésére, hiszen Norbi a sörös szcéna tiszteletbeli cukrászaként nem séf pályán mozgott akkor, de a megérzés bejött, mert kiderült, hogy nem csak a desszertekkel bánik jól, és már az első menü is teljesen lenyűgözte a csapatot, és persze a vendégeket is.
A kávé nem volt kérdés, a kezdetektől a Casino Moccával dolgozik a csapat, és ez valószínűleg az idők végezetéig így is marad. A borok terén szintén az újítás és az izgalom vezérelte a tulajdonosokat, és az a döntés született, hogy organikus, szűretlen, biodinamikus és naturális borokkal töltik fel a borhűtőket. A spiritek válogatása hosszas, de vidám feladat volt, és e fáradságos munka eredménye szerepel az itallapon. Amikor mindezen részletekből megszületett a MADHOUSE már csak egy apró dolog volt hátra: a Csapat, ami minden vendéglátó egység mozgató rugója, szíve-lelke és arca.
“A legszórakoztatóbb és legizgalmasabb pedig a személyzet volt, hiszen 20+ emberes crew kellett hogy összejöjjön. Megpróbáltam azokat az attitűdbeli jellemzőket összegyűjteni, amik vendégként nekem fontosak. Nem annyira számít már, hogy egy kézzel meg tudod-e gyújtani a gyufát. Legyél kedves. Legyen ez az egész egy kicsit olyan, mintha otthon lennél.” – Szilágyi Tamás, tulajdonos.
Így történt tehát, hogy a MADHOUSE már 3 éve az a hely, ahol mindenki megtalálja a számítását, legyen szó egy finom reggeliről, délutáni kávéról, egy esti sörözésről vagy egy igazi éttermi élményről.
1061 BUDAPEST, ANKER KÖZ 1-3.
NYITVATARTÁS:
BISTRO:
H – K – SZE 12:00-16:00 és 18:00-23:00
CS – P – SZO – V 09:00-16:00 és 18:00-23:00
BAR:
V – H – K 16:00-01:00
SZE – CS 16:00-02:00
P – SZO 16:00-04:00
Kiemelt kép és fotók MADHOUSE