Szerencsére az ünnepi szezonban sem kell ódzkodnunk a gyors és hatékony megoldásoktól. Ízletes előételek, ötletes desszertek, és akár még a máglyarakás is pillanatok alatt elkészíthető egy olyan többfunkciós mikróban, mint amilyenek az LG NeoChef™ eszközei is. Íme hazánk ismert influenszereinek kedvenc karácsonyi mikrós receptjei!
Molnár Zengő – Sajtos-sonkás mini karácsonyfák
Molnár Zengő kedvenc levelestésztás finomsága a sonka és a sajt klasszikus ízeivel az egész családnak tökéletes előétel lehet – és ki gondolta volna, hogy mikróban is megsül a leveles tészta? A formázásban akár a gyerekek is részt vehetnek, ráadásul frissen tehetjük az asztalra, ha ebéd előtt 20 perccel berakjuk a mikróba a már elkészült formákat.
Hozzávalók:
- 1cs leveles tészta
- paradicsomszósz
- szeletelt sonka
- szeletelt trappista sajt
- húspálca
Elkészítés:
- A leveles tésztát vékonyan megkenjük ízlés szerint fűszerezett paradicsomszósszal.
- A tészta felére mehet a sonka, majd rá a sajt.
- Félbehajtjuk a leveles tésztát, majd vékony csíkokra vágjuk
- A csíkokat hajtogatva karácsonyfát formázunk, majd beleszúrjuk a húspálcát.
- 20 perc alatt megsütjük a mikróban.
Bereczky Tamás – Máglyarakás „szuflé” mézeskalács öntettel
Akár igazi ételkülönlegességeket is elkészíthetünk percek alatt a mikróban. Bereczky Tamás már nem csak a sportban, de a cukrászatban is jeleskedik, a hagyományos fogásokat kreatívan gondolja újra. Ennek az eredménye ez az ünnepi máglyarakás is, amit kis szuflé formákban érdemes elkészíteni, ráadásul ha tartjuk magunkat a megadott hozzávalókhoz, még egy kicsit vissza is foghatjuk a karácsonyi kalóriabevitelt.
Hozzávalók:
Mákos rész:
- 150 g darált mák
- 2 db tojás
- 1 citrom leve és reszelt héja
- Fél csomag sütőpor
- 4 evőkanál eritrit
- 1 evőkanál cukormentes baracklekvár
Minden összetevőt alaposan keverjünk össze.
Almás rész:
- 2 alma lereszelve
- Kevés fahéj
- 1 evőkanál eritrit
- 1 db tojássárgája
Mindent alaposan keverjünk és nyomkodjunk össze.
Hab:
- 1 tojásfehérje
- 1 evőkanál cukormentes baracklekvár
A tojásfehérjét verjük fel, és óvatosan keverjük el benne a lekvárt.
Elkészítés:
- Készítsünk elő szuflé vagy kisebb edényeket.
- Először a mákos és almás keveréket tegyük a tálba, ezt 3 percig melegítsük a mikróban.
- Ez után kanalazzuk rá a habot, amit grillfunkción 2 percig süssünk a mikróban. Ha nincs grillfunkciós mikrónk, pirítsuk meg a sütőben egy kicsit.
Ómolnár Nelli – “Karácsonyi csokis kísértés” bögrés süti
Reggelinek, uzsonnának és desszertnek is tökéletes választás Ómolnár Nelli karácsonyi bögrés sütije, ami pillanatok alatt elkészül. A legtöbb bögrés sütivel ellentétben ennek a finomságnak garantáltan nem lesz szivacsos állaga!
Hozzávalók:
- 2 ek. liszt
- 1 ek. porcukor
- 1 ek. kakaópor
- 1/4 ek. sütőpor
- 2 ek. darált dió
- 4 ek. tej
- 1 ek. olaj
- nutella ízlés szerint
Elkészítés:
- A sütemény tésztájához egy bögrébe összeöntjük a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a sütőport, a darált diót, az olajat, a tejet és a nutellát, majd egy kanállal alaposan összekeverjük.
- A bögrét a mikrohullámú sütőbe tesszük, majd beállítjuk a legmagasabb fokozatra, az időszabályozót pedig 1 percre.
- Ha megállt a mikró, hagyjuk bent a sütit még 30 másodpercig, és csak azután vegyük ki.
Dragos Karin – Karácsonyi chocolate chip cookie
Még a klasszikus amerikai finomságot, a chocolate chip cookie-t is elkészíthetjük a mikróban. Dragos Karin színes, látványos sütijei garantáltan felkeltik majd a vendégek figyelmét.
Hozzávalók 1 db cookie-hoz:
- 20 gr vaj
- 25 gr barna cukor
- 10 gr tej
- 55 gr liszt
- 2 gr szódabikarbóna
- csipet só
- csoki darabkák (ízlés szerint)
Elkészítés:
- A vajat olvasszuk fel a mikróban és adjuk hozzá a cukrot, illetve a tejet. Ezt alaposan keverjük el.
- Ez után tegyük a keverékbe a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, illetve a csokit.
- Formázzuk gombóc alakúra a keveréket, majd ezt lapítsuk szét egy kisebb darab sütőpapíron.
- Tegyük a mikróba 1 percre (a mikró teljesítményétől függően több idő is lehet).
Kiemelt kép: LG