Környezete nem győz álmélkodni azon, hogy milyen kirobbanó energiája van az uralkodónak.

Nagy volt a riadalom a brit királyi családban és az alattvalók körében, amikor kiderült, hogy Károly király és Katalin hercegné is rákkal küzdenek. Szerencsére mindketten a gyógyulás útjára léptek, és fokozatosan térnek vissza hivatalos teendőikhez.

Különösen igaz ez a brit uralkodó esetében, aki a hírek szerint

minél gyorsabban szeretne visszazökkenni, hogy pótolja a kiesett időt.

„Az egészségügyi kihívások ellenére Károly király nagyon igyekszik, hogy visszahozza az elvesztett időt” – mondta Ingrid Seward királyi kommentátor.

A szakértő szerint bár az uralkodó idén nagyon keveset utazott az egészségügyi kihívások miatt, de rendkívüli erőben van. Úgy fogalmazott: a Windsorok férfi tagjai elképesztő energikusak, mindenkit lepipálnak.

Kamilla királyné fia elhintett egy infót

Noha a Buckingham palota továbbra sem árul el részleteket arról, hogy Károlynak milyen típusú rákkal kellett megküzdenie, a közvéleményt még mindig élénken foglalkoztatja. A találgatások érthető módon nem szűnnek, és az alattvalók most váratlan helyről kaptak új információt.

A király mostohafia, Tom Parker Bowles ugyanis kikotyogta, hogy

Károly a diagnózis óta jócskán visszavett néhány kedvenc ételének fogyasztásából,

ami utalhat esetleg a betegség típusára.

Kamilla királyné fia, aki egyébként ételkritikusként dolgozik, elárulta, hogy Károly király vörös hús fogyasztása jelentősen megcsappant, holott mindig is hatalmas rajongója volt a brit húsnak.

károly király betegség kamilla fia tom parker bowles

Károly király és mostohafia az ascoti derbin (Fotó: Chris Jackson/Getty Images)

Habár a Buckingham palota iránymutatásának megfelelően pontos részleteket soha nem árultak el az uralkodó betegségéről, a diagnózis megosztásával az uralkodó remélte, hogy felhívja a figyelmet a betegségre.

A Saga magazinnak adott interjújában Tom Parker Bowles arról is beszélt, hogy korábban Erzsébet királynő is visszavett a bárány-, marha- és disznóhús fogyasztásból. „Azok után, amin nemrég keresztülment, Károly alaposan megnézi, hogy mit és mikor eszik. Nem vagyok táplálkozási szakértő, de tudom, hogy

az étel a szervezet egyik gyógyszerének számít.

A szervezet pontosan tudja, mikor van benne megfelelő étel” – magyarázta az uralkodó mostohafia.

A vörös hús a bélrákkal hozható összefüggésbe

A Scottish Daily Express beszámolója szerint a rák bizonyos típusait, különösen a bélrákot a túl sok vörös hús fogyasztása is okozhatja, bár a tudományos bizonyítékok egyelőre nem minden kétséget kizáróak. A vörös és a feldolgozott hús a vastagbél- és a prosztatarák fokozott kockázatával is összefüggésbe hozható.

A Cancer Research UK szerint a vörös hús fogyasztása a rákos megbetegedések kiváltó okai közé tartozik. Egyes ráktípusok és a vörös hús között egyértelmű a kapcsolat, de álláspontjuk szerint még szükség van néhány átfogó kutatásra.

Károly király és Melania Trump: milyen titkos viszony van köztük?

Kiemelt kép: Tim Rooke – WPA Pool/Getty Images