Nagy volt a riadalom a brit királyi családban és az alattvalók körében, amikor kiderült, hogy Károly király és Katalin hercegné is rákkal küzdenek. Szerencsére mindketten a gyógyulás útjára léptek, és fokozatosan térnek vissza hivatalos teendőikhez.
Különösen igaz ez a brit uralkodó esetében, aki a hírek szerint
minél gyorsabban szeretne visszazökkenni, hogy pótolja a kiesett időt.
„Az egészségügyi kihívások ellenére Károly király nagyon igyekszik, hogy visszahozza az elvesztett időt” – mondta Ingrid Seward királyi kommentátor.
A szakértő szerint bár az uralkodó idén nagyon keveset utazott az egészségügyi kihívások miatt, de rendkívüli erőben van. Úgy fogalmazott: a Windsorok férfi tagjai elképesztő energikusak, mindenkit lepipálnak.
Kamilla királyné fia elhintett egy infót
Noha a Buckingham palota továbbra sem árul el részleteket arról, hogy Károlynak milyen típusú rákkal kellett megküzdenie, a közvéleményt még mindig élénken foglalkoztatja. A találgatások érthető módon nem szűnnek, és az alattvalók most váratlan helyről kaptak új információt.
A király mostohafia, Tom Parker Bowles ugyanis kikotyogta, hogy
Károly a diagnózis óta jócskán visszavett néhány kedvenc ételének fogyasztásából,
ami utalhat esetleg a betegség típusára.
Kamilla királyné fia, aki egyébként ételkritikusként dolgozik, elárulta, hogy Károly király vörös hús fogyasztása jelentősen megcsappant, holott mindig is hatalmas rajongója volt a brit húsnak.
Habár a Buckingham palota iránymutatásának megfelelően pontos részleteket soha nem árultak el az uralkodó betegségéről, a diagnózis megosztásával az uralkodó remélte, hogy felhívja a figyelmet a betegségre.
A Saga magazinnak adott interjújában Tom Parker Bowles arról is beszélt, hogy korábban Erzsébet királynő is visszavett a bárány-, marha- és disznóhús fogyasztásból. „Azok után, amin nemrég keresztülment, Károly alaposan megnézi, hogy mit és mikor eszik. Nem vagyok táplálkozási szakértő, de tudom, hogy
az étel a szervezet egyik gyógyszerének számít.
A szervezet pontosan tudja, mikor van benne megfelelő étel” – magyarázta az uralkodó mostohafia.
A vörös hús a bélrákkal hozható összefüggésbe
A Scottish Daily Express beszámolója szerint a rák bizonyos típusait, különösen a bélrákot a túl sok vörös hús fogyasztása is okozhatja, bár a tudományos bizonyítékok egyelőre nem minden kétséget kizáróak. A vörös és a feldolgozott hús a vastagbél- és a prosztatarák fokozott kockázatával is összefüggésbe hozható.
A Cancer Research UK szerint a vörös hús fogyasztása a rákos megbetegedések kiváltó okai közé tartozik. Egyes ráktípusok és a vörös hús között egyértelmű a kapcsolat, de álláspontjuk szerint még szükség van néhány átfogó kutatásra.
Károly király és Melania Trump: milyen titkos viszony van köztük?
Kiemelt kép: Tim Rooke – WPA Pool/Getty Images