archív
Isteni és látványos desszert a marcipános keksztojás
Hozzávalók 40 darabhoz: 10 dkg cukor | 20 dkg vaj/margarin | 30 dkg liszt + a nyújtáshoz 1 rúd vanília kikapart magjai | 1 tojás | 15 dkg lekvár | többféle színes marcipán (összesen 15-20 dkg) 1. A cukrot a vajjal/margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a vaníliamagokat és a tojást. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a […]
Nők Lapja Konyha1 perc
Húsvéti sonka fűszeres morzsakéregben, az ünnepi reggeli
Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kg füstölt comb | 1 evőkanál mustár | 10 dkg zsemlemorzsa | 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja | 1 csokor petrezselyem | 3 evőkanál olívaolaj 1. A sonkát tegyük lábosba, tiszta vízben főzzük puhára, hagyjuk kihűlni a főzővízben. Vegyük ki a léből, csepegtessük le. Kenjük meg vékonyan a mustárral. 2. A […]
Nők Lapja Konyha1 perc
Sonkás túrókrémmel töltött cannelloni – Túrós tészta extrákkal
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg cannelloni tészta | 20 dkg füstölt, főtt sonka | 2 dl tejföl | 40 dkg tehéntúró | 10 dkg vaj + a formához 3 evőkanál liszt | 2,5 dl tej só, bors 1. Tegyük késes aprítóba a sonkát, a tejfölt, a túrót, pépesítsük. Töltsük meg a masszával a (nyers) cannellonikat. […]
Nők Lapja Konyha1 perc