befőzés
Főszerepben a befőttek! 76 üvegbe zárt nyári finomság a Nők Lapja Konyha legújabb számában
A Nők Lapja Konyha legújabb lapszámának segítségével bárki bebizonyíthatja otthon, hogy befőttet főzni nem csak a nagyi tud! Hasznos tippeket, tanácsokat adunk a gyümölcsök, zöldségek konzerválásához, mutatunk különféle hozzávalókkal felturbózható „alaplekvárokat”, illetve kevésbé megszokott alapanyagokból készített dzsemeket is, hogy még több kincset raktározhassunk el az éléskamránkba. Befőzésre fel!
Nők Lapja2 perc
Tíz kiló meggy
Ennyi vár a konyhaasztalon a húszliteres, kék zománcos befőzőlábasban. Neki kéne látni. Istenem, azok a meggydzsemek Etus nagyinál… Téli reggeleken kóstolhattam belőle egy keveset, a frissen pörkölt kávé illatú, kicsi konyhájukban. Ilyenkor kaptam egy szelet vajas pirított kalácsot az említett meggydzsemmel, ami átlátszóan csillogott, mint az üveg, és egész meggyszemek bújtak meg rubinvörös zseléjében. Vera […]
Jásdi Beáta2 perc