bonbon
Az aztékok keserű itala volt ez a népszerű édesség
A csokoládé története kevésbé nyúlik régre vissza, azonban annál érdekfeszítőbb. Közép- és Dél-Amerikában már jóval az európai hódítok érkezése előtt fogyasztották italként a kakaóbabot más fűszerekkel összekeverve. Amikor a spanyolok megérkeztek az azték birodalomba, az őslakosok megkínálták őket ezzel az itallal, amiről maga Cortés számol be. Később, már a 17. században Spanyolországból kezd el terjedni: […]
Nők Lapja4 perc
1 falatnyi boldogság – Mogyorós tejcsokoládé trüffel
HOZZÁVALÓK 20 KISEBB GOLYÓHOZ: 20 dkg tejcsokoládé, 1,5 dl habtejszín, 4 evőkanál darált török mogyoró, mogyorókrokant (lásd lent) a beforgatáshoz 1. A tejszínt felmelegítjük, majd beletördeljük a csokoládét, felolvasztjuk benne, simára keverjük. Beleforgatjuk a darált mogyorót, majd a masszát hűtőben kihűtjük, míg megszilárdul. 2. Hideg kézzel kisebb golyókat formálunk belőle, majd a mogyorókrokantba hempergetjük őket. […]
admin1 perc