disznóvágás
Te mit főznél disznóvágás után? – Cideres csülök almával, hagymával
Minden hónapban felteszünk egy kérdést, amire állandó szerzőink egy-egy recepttel válaszolnak. A januári Nők Lapja Konyhában most azt kérdeztük tőlük, milyen fogást főznének disznóvágás után – íme, Vrábel Kriszta kedvenc receptje!
Vrábel Kriszta2 perc
Malacunk volt – Riport egy Balaton-felvidéki disznó emlékére
Nem is tudom, jártam-e már télen a Balatonnál, tűnődöm, miközben tűkön ülök, szinte gyermeki várakozás van bennem, mint mindig, hogy végre lássam a kékségét, felbukkanjon a megunhatatlan tó. Szikrázó napsütéshez van szerencsénk, még jó, hogy nem én vezetek, mert folyton a Balatont bámulom, illetve a telefonomat, hogy fotózzam, és kikeressem a YouTube-ról V Zolika klasszikusát, […]
Papp Diána8 perc
A disznót levágtuk, a telet elűztük – Ilyen a farsangolás Panyolán
A legvégén kezdem, a visszaúton. Panyola nincs közel, még akkor sem, ha a köteles kompon átkelve gyorsan elértük a sztrádát. De egészen hazáig mégis – ott voltunk. A városban élők fájdalmas örömével beszéltük meg, milyen jó volt ott minden. Minden! Ha egy tettre kész, élhető, a vendéget a tenyerén hordozó faluba akarnak menni, menjenek Panyolára. Mi is visszatérünk... Hulej Emese riportja.
Hulej Emese8 perc