élelmiszeripar
Az leszel, amit megeszel – Éhezés vs. elhízás világszerte
Míg a Földön nyolcszázhúszmillió ember éhezik, a világon előállított élelmiszerek egyharmada a kukában landol, mi, európaiak évente fejenként száz kiló ételt dobunk ki. Arra kevés lehetőségünk van, hogy ebéd után csomagot küldjünk az afrikai rászorulóknak, abban viszont segíthetjük őket, hogy maguknak termeljenek, ne a mi marháinknak. Jónap Rita és Pór Attila írása.
Jónap Rita9 perc
Hangolódj ránk! Testtudatosság és egészséges élelmiszerhez való jog az új Nők Lapjában
Fördős Zé-vel a címlapon nem hiányozhatnak e heti számunkból a gasztro vonatkozású írások: nemcsak Zé receptjeit találjátok meg a lapban, de a minőségi éhezésről, az európai élelmiszeriparról is olvashattok egy érdekes cikket. Egy teljes blokkot szenteltünk a testtudatosságnak, folytatjuk Kapaszkodó-sorozatunkat, nosztalgiázunk a Balatonon és exkluzív, Csákányi Eszter-interjúval is várunk titeket.
admin1 perc
Elgondolkodtató dokumentumfilmek az élelmiszeriparról, amiket mindenkinek látnia kell(ene)
Azt már jó ideje tudjuk, hogy az élelmiszerek, amiket fogyasztunk sem minőségben, sem tápértékben nem olyanok, mint régen. Ez pedig betegségekhez, elhízáshoz és számtalan egészségügyi problémához vezethet. Az élelmiszeripar felelőssége óriási, ezért nem árt odafigyelni rá, mi zajlik benne.
Nők Lapja3 perc