gasztro
Mivel érveltek az önkiszolgáló éttermek ellenzői a hatvanas években?
,,Valahol Budapesten” megjelentek a Belkereskedelmi Minisztérium vendéglátóipari főigazgatóságának munkatársai és azt javasolták: a hivatali éttermet alakítsák át önkiszolgáló étteremmé. Legnagyobb meglepetésükre még a szakszervezet titkára is tiltakozott, mondván: De hogyan képzelik az elvtársak? Komoly szakemberek vigyenek tálcát a kezükben? ,,Hajh, sokat kell még gyúrni, főzni őket, hogy a korszerű megoldást elfogadják” – sóhajtották a távozó […]
Nők Lapja2 perc
A kamra édes kincsei
Csirkés-gyümölcsös egytálsaláta Elkészítési idő: 30 perc, 1 adag: 220 kcal Hozzávalók 4 személyre: 300 g csirkemellfilé 1 ek. olaj só, bors 1 kis doboz (4 db felezett) őszibarack- vagy 4 karika ananászbefőtt 2 csokor újhagyma 1 nagy csokor retek 300 g kígyóuborka 200 g sampinyon gomba 2 + 1 ek. citromlé 1/2 fej saláta 1-2 […]
Lajos Mari5 perc
Friss és könnyű
Almás, zelleres, kéksajtos saláta dióval Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg szárzeller (angolzeller) 50 dkg alma 15 dkg kéksajt 15 dkg dióbél 5 dkg aszalt vörös áfonya 1 citrom leve 1 gerezd fokhagyma 15 dkg natúr joghurt A zellerszárat 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk. A megmosott almát kicsumázzuk, felkockázzuk, a zellerrel együtt tálba tesszük. A sajtot […]
Nők Lapja3 perc