gasztro
Indián nyár a konyhában
Langyos szőlőleves pirított kaláccsal Hozzávalók 4 személyre: 1 kg fehér szőlő 5 dkg vaj csipet só 2 dl félédes muskotályos fehérbor vagy tokaji aszú 1 dl habtejszín 4 tojássárgája A feltéthez: 5 dkg vaj 25 dkg kalács 2-3 evőkanál cukor 6 szál kakukkfű A szőlőt megmossuk, 15 dkg-ot félreteszünk a tálaláshoz. A többit a vajon […]
Nők Lapja4 perc
Kedvencünk, a padlizsán
Padlizsánlegyező Elkészítési idő: 2 és 1/2 óra. 1 adag: 310 kcal Hozzávalók 4 személyre: 2 nagyobb padlizsán só, bors 500 g apró, kemény paradicsom 2 nagy fej hagyma 4 gerezd fokhagyma 20 szem kimagozott zöld olívabogyó 4-5 ek. classico olívaolaj 1 ek. szárított oregánó 5 szál petrezselyem A padlizsánok szárát levágjuk, törzsüket hosszanti irányban vékony […]
Lajos Mari5 perc