gasztro
Az augusztusi piac kincsei
Csilis kukorica-krémleves pattogatott kukoricával, pirított baconnel Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg főtt kukorica (kb. 3 cső kukorica) 15 dkg szeletelt bacon 3 evőkanál olívaolaj 1 csokor újhagyma 3 dl főzőtejszín fél citrom facsart leve só, frissen őrölt bors 1 zacskó mikróban elkészíthető pattogatott kukorica 1-2 darab csilipaprika A héjától megfosztott kukoricát lobogva forró sós vízben […]
Nők Lapja4 perc
Kevesebb időt a konyhában!
Mentás zöldborsó-krémleves mozzarellagolyókkal Hozzávalók 4-6 személyre: 80 + 20 dkg zöldborsó 1 liter víz (vagy leszűrt húsleves) 1 gerezd fokhagyma só 2-3 szál friss menta 3 dl főzőtejszín olaj 20 dkg mini mozzarella (2 zacskó) A 80 dkg borsót feltesszük főni a vízben. Hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt fokhagymát, majd megsózzuk. Amikor a borsó megpuhult, hozzáadjuk […]
Nők Lapja3 perc
Távoli tájak mennyei húsétele: indiai mughlai csirke lepénykenyérrel
Minden nemzetnek megvannak a híres húsos finomságai, Szatmári Feri pedig elkészített egy hazánkban kevésbé ismert indiai fogást. Érdemes összebarátkozni vele, mert istenien finom! Recept a Nők Lapja Konyha 2022/08. lapszámából.
Nők Lapja Konyha2 perc